Noi îţi îndulcim viata

Struguri Moldova

Struguri MoldovaMoldova este un soi de struguri de masă cu o perioadă tîrzie de coacere (sfîrşitul lui septembrie). Are frunze mari, rotungite, cu cinci lobi, cu marginea aproape întreagă sau cu inciziuni nu prea mari. Pe suprafaţa inferioară a limbului frunzei observăm perişori.

Ciorchinele soiului Moldova este de o formă cilindrică sau conică, cu o densitate mijlocie a boabelor şi greutatea de aproximativ 385 g. Cei mai mari cîntăresc pînă la 1 kg.

Bobiţele sunt mari (2,5×1,9 cm), ovale, de culoare violetă-închisă acoperite cu un strat pronunţat de pruină. Pieliţa este de obicei groasă, densă şi dură; pulpa de consistenţă cărnoasă şi crocantă; gustul este simplu.

Strugurii soiului Moldova au un aspect comercial sporit, sunt transportabili şi îsi păstrează prospeţimea pe parcursul păstrării îndelungate în frigider. Ei se menţin timp îndelungat pe butuci, ceea ce permite de a prelungi esenţial perioada recoltării. Acest soi a trecut testarea în toate regiunile viticole şi pretutindeni au fost înregistrate rezultate esenţiale.

În prezent este cel mai răspîndit soi de masă cu perioada tîrzie de coacere.

struguri.md © CONSTiMAX S.R.L. 2008-2009 | Produs de Soluţii Inovative S.R.L. - elaborare, menţinere tehnică, găzduire